U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded purees

15 min bereidingstijd (per puree)

Loaded puree met geroosterde courgette, aubergine en dille

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • ½ courgette en/of aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ¼ tl venkelzaad
  • 2 takjes dille
  • Ovenschaal

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette en/of aubergine in blokjes van 8 mm. Hak de knoflook fijn.
  • Schep de courgette en/of aubergine in een ovenschaal om met de olijfolie, de knoflook, het venkelzaad en zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 10 minuten beetgaar. Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de dille grof.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de geroosterde groente over. Bestrooi met de dille en besprenkel naar wens met wat extra olijfolie.
  • Tip: Een bekertje crème fraîche erdoor (125 gram) maakt de puree extra fris en romig.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 160 kcal
  • 10 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen

Loaded puree met gesmoorde spinazie en granaatappel

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 teen knoflook
  • 100 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 4 takjes koriander
  • Gerookt paprikapoeder

Bereiding:

  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de knoflook fijn. Verwijder eventuele harde steeltjes van de spinazie.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend het blad slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de spinazie over. Bestrooi met de granaatappelpitjes, de grof gehakte koriander en gerookt paprikapoeder naar smaak.
  • Tip: Voeg 3 eetlepels Griekse yoghurt aan de puree toe voor een fris accent.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 130 kcal
  • 6 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 15 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen

Loaded puree met gemarineerde tomaatjes en pistachenoten

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 100 g cherrytomaatjes
  • ½ kleine rode ui
  • 1 tl kappertjes
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el gepelde gezouten pistachenoten
  • 1 takje basilicum

Bereiding:

  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Snipper de ui fijn. Meng de tomaatjes met de ui, de kappertjes, de olijfolie en zout naar smaak.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pistachenoten fijn.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gemarineerde tomaatjes over. Bestrooi met de pistachenoten en de blaadjes basilicum.
  • Tip: Voeg aan de puree 2 eetlepels mascarpone toe voor een extra romige smaak.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 235 kcal
  • 17 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 16 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen

Loaded puree met paddenstoelen, madeira-tijmjus

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 el hazelnoten
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml madeira
  • 1 takje tijm

Bereiding:

  • Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten beetgaar. Blus af met de madeira en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met de blaadjes van het takje tijm, zout en peper.
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de paddenstoelen met de madeirajus over en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
  • Tip: Voeg een flinke scheut melk aan de aardappelpuree toe voor extra luchtige puree.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 180 kcal
  • 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 18 g koolhydraten
  • 3 g eiwit
  • 3 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen

Loaded puree met citroen & limoen gremolata

Wat heb ik nodig:

personen
  • 375 g Aviko Aardappelpuree
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 3 takjes (platte) peterselie
  • Rasp

Bereiding:

  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Boen de citroen en de limoen schoon. Rasp de gele en groene schil van de vruchten. Rasp ook de knoflook fijn.
  • Meng de citroen- en limoenrasp met de knoflook en de olijfolie. Hak de peterselie grof en schep met de pijnboompitten door het oliemengsel (gremolata).
  • Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de gremolata over en bestrooi met peper naar smaak.
  • Tip: Serveer bij de aardappelpurees ook wat schaaltjes met biefstuk, kipfilet, worstjes en/of groenten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 265 kcal
  • 22 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 14 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 0,6 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen